Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Μουσικό καλοκαίρι 2009

Επειδή το mpouklas.blogspot.com είναι ένα μπλογκ που αγαπάει την μουσική θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια παρουσίαση των σημαντικότερων μουσικών γεγονότων του καλοκαιριού! Αν έχετε κάποια παρατήρηση ή απλά θέλετε να προσθέσετε ένα event κάντε ένα σχόλιο ή στείλτε μας ένα mail στο mpouklasblogspot@gmail.com!

Τη μερίδα του λέοντος στα συναυλιακά δρώμενα του καλοκαιριού έχει η Didi Music (http://www.didimusic.gr/) η οποία πέραν από τη συναυλία των Depeche Mode που δεν έγινε ποτέ φιλοδοξεί να κερδίσει το κοινό με ονόματα όπως οι AC/DC στις 28.05.09, οι Franz Ferinand στις 3.06.09, το γνωστό και μη εξαιρετέο Rockwave Festival 27-30.06.09 που θα φιλοξενήσει ονόματα όπως οι Placebo, Moby, Gogol Bordello, Foals, The Killers, Duffy, Tricky, Motley Crue, Monster Magnet, W.A.S.P., Slipknot, Mastodon, Saxon, Lita Ford και κάποια άλλα μικρότερα ονόματα, οι Linkin Park στις 21.07.09 και οι Deep Purple στις 22-23.07.09.

Πολλά υποσχεται για αυτό το καλοκαίρι και η Detox με το Eject Festival (http://www.ejekt.gr/) που θα λάβει χώρα στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού 18-19.07.09 και θα περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Pixies, Editors, Starsailor, Lauryn Hill, Subways, Jarvis Cocker, Klaxons, Royksopp και άλλους.

Ένα ακόμα φεστιβάλ που ενώ θεωρείται ιδιαίτερα πρωτοποριακό και είναι πολύ καλά οργανωμένο, δεν χαίρει και της απόλυτης αναγνώρισης από το ευρύ κοινό είναι το Synch Festival (http://www.synch.gr/) το οποίο οργανώνεται από το Ελληνικό Φεστιβαλ 12-14.06.09. Φέτος από τις σκηνές που θα στηθούν στη Τεχνόπολη και το Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη θα παρελάσουν ονόματα όπως οι Squarepusher, Jazzanova Live feat Paul Randolph, Tortoise, Ebony Bones, A Mountain of One και πολλοί πολλοί πολλοί άλλοι. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δεν έχει μόνο μουσικό ενδιαφέρον αφού εκτός των συναυλιών θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, έκθεση φωτογραφίας και άλλα.

Ο Άρδας (http://www.ardas.gr/2009/index09.html), που φέτος σβήνει 15 κεράκια, περιμένει κόσμο από όλη την Ελλάδα να στηρίξει τα ακριτικά μας σύνορα εκεί ψηλά στον Έβρο στον Δήμο Βύσσας 22-26-07.09 όπου θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως οι Scorpions και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Το φεστιβάλ ξεκίνησε ως κίνηση ενίσχυσης της "απομακρυσμένης" περιοχής του Έβρου και για όσους το έχουν τιμήσει με τη παρουσία τους εξελίχτηκε ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για διακοπές και καλή μουσική.

Τη Θεσσαλονίκη φέτος θα επισκεφτούν οι Loreena Mc Kennitt (11.06.09 και 09.06.09 στην Πάτρα), οι Ojos de Brujo(15.06.09 και 17.06.09 στην Αθήνα) και οι James (16.07.09). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.avopolis.gr/live/dates_live.asp?city=1.

Η πληθυσμιακά τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η Πάτρα, θα φιλοξενήσει στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών (http://artdiadrasi.wordpress.com/2009/05/22/programma_diethnous_festival_patras_2009/)
ονόματα από την εγχώρια και διεθνή σκηνή καθώς και πλήθος θεατρικών παραστάσεων. 

Μεγάλο μουσικό ενδιαφέρον θα έχουν και τα Χανιά φέτος, όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το ροκ φεστιβάλ Creta Festival, που διοργανώνεται από την Evolution TV Show και θα φιλοξενήσει τους Πράσσειν Άλογα, Dokken, Firewind και για headliners τους Scorpions στις 11 Ιουλίου (http://www.myspace.com/cretafestival).

Στα παράδοξα της αναζήτησης μας στο διαδίκτυο για την συλλογή μουσικών πληροφοριών είναι ότι η επίσημη σελίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ δεν λειτουργούσε (http://www.greekfestival.gr/)...αλλά θα προσπαθήσουμε και αργότερα!

Ένα άλλο θέμα που συζητείται στου μουσικούς κόλπους είναι και το κόστος των συναυλιών αφού αν κάποιος θέλει να κάνει το λάθος να παρεβρεθεί σε παραπάνω από μία θα πρεπεί να πληρώσει πάνω από 100 ευρώ.. 

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου