Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ναυσικά 2009

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου βρεθήκαμε στο Γκάζι, στην εκδήλωση που γινόταν στη μνήμη της Ναυσικάς Παρίου που χάθηκε πρίν από περίπου ένα χρόνο σε τροχαίο ατύχημα, μαζί με πολύ κόσμο σε μία συγκέντρωση που περιελάμβανε μουσική και τραγούδι, ερμηνευμένο από χορωδίες της τρίτης ηλικίας . Η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας ήταν όταν η στενή φίλη της Ναυσικάς, Εύη Χλέτσου, ανέβηκε στο βήμα λέγοντας δυο λόγια για εκείνη τα οποία και σας παραθέτουμε:

ΝΑΥΣΙΚΑ 2009

Καλησπέρα σας,

Θέλουμε να σας πούμε,    δύο λόγια στη μνήμη της Ναυσικάς,    που έφυγε από κοντά μας πριν από ένα χρόνο,   μόλις 21 χρονών,   όπως,   εμείς γνωρίσαμε,   τη συμμαθήτρια και πολυαγαπημένη μας φίλη.

Μαζί της έχουμε συνδέσει,   τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας:

 Η Ναυσικά,   κατάφερνε να είναι πάντα,   η ψυχή,   της παρέας μας,   όχι μόνο με τα αστεία της, αλλά και με τον μοναδικό της τρόπο,   να πλησιάζει όσους ήταν κοντά της,   με τον καλό της λόγο. Το χαμόγελο,   δεν έσβηνε ποτέ από το πρόσωπο της,   ακόμα και σε στιγμές που την δυσκόλευαν και την άγχωναν,   ιδιαίτερα όπως τα «αγαπημένα» της Μαθηματικά.

Η ίδια καλοσύνη και ευαισθησία που έδειχνε η Ναυσικά προς τους φίλους  της,   φαινόταν και στις δραστηριότητες της και μετά το σχολείο,   στο πανεπιστήμιο. Η θέληση της,  να προσφέρει,   φαινόταν μέσα από την αγάπη της,   για την Ψυχολογία και  την συμμετοχή της στα κοινά στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες όπως οι πυρόπληκτοι –ναρκομανείς –ΑΜΕΑ – τρίτη ηλικία.

Για  όλους αυτούς τους  λόγους  μα πάνω από όλα είναι  ένα πολυαγαπημένο  μας πρόσωπο, όσα χρόνια και αν περάσουν εμείς θα τη θυμόμαστε και θα αντλούμε δύναμη από τη θύμηση της . Η Ναυσικά θα είναι παντοτινά αγαπημένη φίλη όχι μόνο σε αυτούς που τη γνώρισαν αλλά και σε αυτούς που θα τη γνωρίσουν μέσα από τις δικές μας μνήμες.  ¨Όπως και σήμερα που  μέσα από αύτη τη γιορτή αποκτά νέους φίλους  με τη μουσική και το τραγούδι που τόσο αγαπούσε ,παίζοντας με τη κιθάρα της.

Το καλοσυνάτο χαμόγελό , από εκεί ψηλά που πότε δεν έσβηνε από το πρόσωπό σου , το χαρίζεις σε όλους εμάς και στους συντελεστές της σημερινής βραδιάς .

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο της Αθήνας που μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις  ευαισθησίας  προς τους ανθρώπους τις τρίτης ηλικίας  δυναμώνει τη μνήμη σου και μας μαθαίνει να γινόμαστε  πραγματικοί  πολίτες   αυτού του τόπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου