Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Σπύρος Θεοδώρου

Διαβάζουμε σήμερα στην καθημερινή μας περιήγηση στο διαδίκτυο για τον θάνατο του Σπύρου Θεοδώρου. Σας θυμίζουμε ότι πριν από ένα δίμηνο (ξημερώματα Παρασκευής 3 Απριλίου) σε έναν έλεγχο ρουτίνας στην Κυψέλη, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών Σπύρου Θεοδώρου, 30 ετών και Γίωργου Αναγνωστόπουόυ, 34 ετών τραυματίζοντας τον πρώτο σοβαρά και τον δεύτερο ελαφρά. Ο Σ.Θεοδώρου βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και χτές η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση (οίδημα στον εγκέφαλο) όπου σήμερα δυστυχώς κατέληξε. Από τη μία βλέπουμε ηλίθιους και ανεύθυνους ανθρώπους σε θέσεις που μπορεί να βλάψουν το κοινωνικό σύνολο (βλ. Ε.Κορκωνέας που δολοφόνησε τον Α.Γρηγορόπουλο και ο αστυνομικός που έσκισε το Κοράνι) και από την άλλη βλέπουμε συναδέλφους τους να πληρώνουν τα σπασμένα με τα πρόσφατα παραδείγματα των Δ.Ματζούνη και Σ.Θεοδώρου. Δεν λέμε ότι δεν συμφωνούμε με όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι η αστυνομία πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια, είναι εριστική, αποκτάν εξουσία από το πουθενά άνθρωποι με μυαλά τετραπόδου -πράγμα που εκμεταλλεύονται στο έπακρο, χτυπάνε σε πορείες διαδηλωτές και η λίστα είναι ατελείωτη... αλλά στο τέλος της ημέρας μας φαίνεται τελείως εξωπραγματικό να χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές και μάνες να θάβουν τα παιδιά τους και παιδιά να κοιμούνται χωρίς τον ένα γονιό..

4 σχόλια:

  1. ναι ειναι προφανες οτι μαλλον δυσαρεσκια σου προκαλουν αυτοι οι ανθρωποι..ομωε επιτελους ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι..και ενα επαγγελμα δεν θα τους κανει απο ανθρωπους ζωα..καποιοι ειναι ετσι καποιοι ειναι αλλιως..και μεγαλο κριμα για τον ανθρωπο αυτο.μακαρι ο χαμος που εγινε τον δεκεμβρη να γινοταν και τωρα για το θανατο ενος αθωου ανθρωπου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι μάλλον παρεξηγήθηκε το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε με αυτό το κείμενο. Αυτό που λέγαμε είναι ότι σε θέσεις όπου η άσκηση εξουσίας είναι η βάση τους, θα πρέπει να τοποθοτούνται άτομα που θα επηρεάζονται όσο το δυνατόν λιγότερο από αυτή την ανάληψη καθηκόντων και άρα τα πιο υπεύθυνα. Όπως και να έχει και άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των ανεύθυνων, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ζώα-όπως αναφέρεις κι εσύ. Ο προβληματισμός μας, που νομίζω ότι προέκυψε και μέσα από αυτό το άρθρο, υπάγεται στην ανωμαλία της ιδέας και μόνο ότι στην Αθήνα του 2009 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κατά αυτό τον τρόπο είτε είναι ένστολοι, είτε είναι πολίτες. Θα μου πεις όμως πάντα έτσι δεν συνέβαινε; Ναι αλλά όχι σε τόσο κοντινά διαστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην φοβηθείς αυτόν που στήριξε στην Πίστη επάνω την ελπίδα,τον είδα στην ζωή να μάχεται,μα πάντα ανίκητον τον είδα.(Ι.ΠΟΛΕΜΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή